Merenye,2024 februári horgásztúra

Szerző: | febr 19, 2024

Sziasztok pecások!

72 órára érkeztünk horgászni Baranya-Vármegye Gyöngyszemére a méltán híres , 120 hektáros merenyei horgásztóra. A tóban számos kapitális hal él, melyek a rengeteg természetes tápláléknak és az kiváló ökoszisztémának köszönhetően néhány példány már 30kg felettinek örvend, illetve a legismertebb halát, “Púpost” 45kg felett felett mérlegelték legutóbbi alkalommal.

Hálás köszönet Regős Gyuri bácsinak, hogy ezen a gyönyörű horgásztavon tölthettünk el pár napot.

A kitűzött cél Sanyinak az volt, hogy a hideg vízben tesztelje a Safi Mix termékeket, melyek különböző magvakból, etető anyagokból, method csalikból és locsolókból állnak és egy speciális erjesztett folyamattal készülnek. Az én célkitűzésem, hogy a Safi Mix bojlikkal 3 különböző helyet jelölök meg fix bójákkal és az ezeken elhelyezett végszerelékkel legalább egy-egy darab pontyot fogjak botonként.

Már első napon megmutatkozott a feeder csalik és etető anyagok képessége, mivel több egy kilogramm feletti keszeg, illetve 2-4kg közötti pontyok is szívesen vették fel a csalikat. Az első napom nekem csak egy keszeget sikerült egyenlőre fognom.

Másnapra sajnos elkezdte megnehezíteni dolgunkat az eső, ami szinte ömlött a nyakunkba, de mivel fontos az előre felkészültség így volt nálunk megfelelő védő ruházat , úgyhogy tudtuk folytatni mindketten a horgászatot. Ekkor olyan dolog történt, amiben csak reménykedtünk a horgászat kezdetekor. Sanyi egy hatalmas fárasztást követően találkozhatott a “törött farkúval” aki  12,80 kilogrammot nyomott. Hatalmas volt az öröm, nekem is beúszott végre ezt követően az első pontyom.

Az utolsó éjszaka előtt nagy mértékben változtattam a szerelékeimen, mivel horgásztársamhoz képest sehogy sem álltam a halfogásban és egyáltalán nem szerettem volna ezt ennyiben hagyni.

Az változtatásoknak az előkéken és a kiváló anyagoknak köszönhetően sikerült is elérni kapásokat.

Az utolsó éjszakán botonként egy-egy darab brutálisan gyönyörű 10kg feletti pontynak örvendhettem, melyek majd kicsattantak az egészségtől.

Hatalmas volt az öröm, amit Sanyi ráadásul megfejelt még egy 10 kg feletti tövessel.

A túra végén elmondhattuk , hogy nagyon sikeres tesztelésen vagyunk túl. Február közepén, jégolvadás után, amikor a halak sem túl aktívak, jól látható módon rá tudtuk venni őket a táplálkozásra úgy ,hogy a mindössze 7 fokos vízből 14 darab pontyot, köztük 5db 10kg felettit és 26 darab 1-2,5kg közötti dévért tudtunk fogni 72 óra leforgása alatt egy 120 hektáros tóból.

A Safi Mix termékei Természetes anyagokból összeállított etetőkeverékek és csalik. Továbbá nagyon fontos, hogy 100%-ban Magyar termék, 100% magyar alapanyagokból és mind emellett a felhasznált csomagolóanyagok is 100%-ban újra hasznosítható, így a környezetet is kíméli.

Támogassuk a magyar termékeket amennyire csak lehet!

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket ez az új termék kérlek titeket, hogy látogassatok el a www.safimix.hu weboldalra és kedveljétek a SafiMix Facebook oldalát.

Horgász üdvözlettel;

Csúcs Erik

C&R

Termékeink

[et_pb_shop _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” posts_number=”4″ type=”best_selling” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_shop]